BVC Brickebacken stängd – Rekrytering avstannad?

bvc-brickebacken-closed

Barnavårdscentralen, BVC, i Brickebacken Örebro har stängts. Detta har meddelats via snigelpost i brev till alla föräldrar som har barn inskrivna på den BVC. Anledningen till stängningen anges vara brist på personal. Vi drabbas eftersom vi har tre barn, varav två är aktuella för ålderskontroller och vaccinationer.

Ur brevet: Just nu saknas det sköterskor för att Brickebackens vårdcentral ska kunna erbjuda en väl fungerande barnavårdscentral (BVC). Därför hålls nu Brickebackens BVC tillfälligt stängd.

Att det saknas sköterskor kan bero på ett misslyckande i rekryteringen av mer personal. Det kan vara så att redan anställd är sjukskriven vilket föranlett ett behov av mer personal. Om det nu är så att det behövs mer personal, varför finns det inte någon jobbannons ute?

Eller jo, det finns, eller fanns (för ansökningsdatumet har passerats), på Facebook…

Tillförordnad verksamhetschef med initialer Å T (skriver inte ut hela namnet eftersom min blogg inte har utgivningsbevis), har på sin Facebook-profil listat en jobbannons. Där välkomnar hon ansökningar från en person som säger att han saknar kompetensen…

Jag har googlat efter en jobbannons för sköterska till BVC Brickebacken. Jag har inte funnit någon som är aktuell.

Det finns däremot ett ledigt jobb som Distriktssköterska/Sjuksköterska på Brickebackens vårdcentral med tillträde 1 maj 2017.

Och det finns en cachad kopia hos Google för den tjänst som inte tillsattes, som gjorde att personalbrist uppstod och BVC stängdes?

En månad efter att att den tidigare utlysta tjänstens ansökningsdatum passerats väljer verksamhetschefen att stänga BVC snarare än att rekrytera igen.

För mig tyder det på inkompetens och jag ifrågasätter verkligen beslutet när det är uppenbart att inga nya försök gjorts. Iallafall inga publika försök, sökningsbara av en vanlig förälder med barn inskrivna på Brickebackens barnavårdscentral i Örebro.

3 Kommentarer

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] med stängd barnavårdscentral (läs här, här, här och här) spädde ytterligare vår längtan härifrån. Tragiskt men sant. När […]

  2. […] på BVC. Tyvärr erbjuds inte den möjligheten där jag bor. Jag har tidigare bloggat om att BVC Brickebacken stängts och att stängningen uppmärksammas av lokal […]

  3. […] en tid sen bloggade jag om stängningen av BVC Brickebacken. Häromdagen ringde en reporter från SVT Tvärsnytt och undrade om jag ville ge min syn på saken […]

Kommentering är stängd.